Honda

By Date: 2014/12/29 in Motorcykel

Hona är den största tillverkaren av motorcyklar i Japan och de har varit det ända sedan de startade produktionen 1955.

9566214-samara-russia-august-30-2014-honda-dealership-sign-against-blue-sky-honda-motor-co-ltd-is-a-japanese-public-multinational-corporation-known-as-a-manufacturer-of-automobiles-motorcycles-and-power-e

Under sin höjdpunkt i 1982 producerade Honda nästan tre miljoner motorcyklar årligen, detta sjönk ända ned till 550,000 om året i 2006, men det var ändå högre än sina tre Japanska konkurrenter.

Under 60-talet i USA fanns det en nidbild av motorcykelförare som hårda, antisociala rebeller. När Honda började exportera motorcyklar till USA arbetade de med reklamfirman Grey Advertising, och innoverade marknaden med sin slogan ”You meet the nicest people on a Honda.” Med denna reklamkampanj riktade man sig till vanliga människor, den drevs i tre år och det blev en enorm succé.

Under 1982 grundades Honda Racing Corporation, företaget kombinerade deltagande i motorcykeltävlingar med produktionen av tävlingsmotorcyklar i högsta kvalitet. De erbjuder även program för utbildning av tävlingsförare och support till racing teams världen över.

Soichiro Honda, en av Hondas grundare, var själv en stor motorcykelsports entusiast och racingförare. I 1959 deltog Honda med fem motorcyklar i Isle of Man TT racet, det mest prestigefyllda racet i världen, första Grand Prix segern tog de dock inte förrän 1961. Sin första Grand Prix titel i 500 cc fick de 1983 och har ända sen dessa varit ett dominerande märke i motorcykelsport.