Mopeden – det perfekta upprustningsprojektet

By Date: 2016/02/13 in Moped

I många hänseenden är den blygsamma moppen faktiskt ett perfekt upprustningsprojekt. Det finns en mängd objekt att köpa för upprustning och reservdelar råder det inte heller någon brist på.

Utrymmet för att anpassa projektet efter den egna ambitionsnivån är stort. Oavsett om det rör sig om att restaurera barndomsdrömmarnas maskin till originalskick eller bara om att förvandla icke-fungerande mopeder till pålitliga transportmedel på enklaste sätt finns det ett passande renoveringsobjekt.

För ett antal år sedan fick sig mopedintresset plötsligt ett rejält uppsving. Spekulationerna kring anledningen är många, men ett obestridbart faktum är att denna våg av entusiasm inte avtagit ännu. Mopeden är fortfarande ett populärt objekt för alla som tycker om att rusta upp motordrivna fordon.

Satsar du på att återställa trasiga mopeder till bruksskick, har du en ganska stor rörelsefrihet vad gäller inköp av reservdelar. Du styrs inte av de specifika krav en restaurering till originalskick ställer, varken vad gäller tillverkningsår eller märke. Skulle du ändå behöva komponenter från en viss tillverkare är nätet det bästa stället att börja leta på. Saknar du exempelvis ett par Yamaha-reservdelar hittar du ett brett utbud på sidor som Cykelkraft.se.

Mopeder som du köper in i icke-fungerande tillstånd och rustar upp till helrenoverat skick kan faktiskt säljas till ett avsevärt högre pris. Beroende på efterfrågan och köparen kan marginalen vara tillräckligt stor för att det ska löna sig, särskilt om du är en erfaren mekaniker som inte behöver lägga mycket tid på en enskild maskin. Tänk på att spara kvitton på nyinköpta delar och redogöra för alla reparationer på ett klart och tydligt sätt. En eventuell köpare vill gärna få så mycket information som möjligt om den nya moppen, och du slipper dras med klagomål som kan komma att påverka ditt rykte.