Ta MC-kort

By Date: 2017/10/23 in Motorcykel, Tips

Om du är en utav många människor som just nu går runt och drömmer om att ta ett MC-kort så kommer vi idag med några goda råd. Det finns nämligen en hel del att fundera över innan du bör sätta igång.

Det första du bör göra om du funderar på att skaffa dig ett MC-kort är begrunda vilken storlek du tänkt ha på din motorcykel. Olika storlekar kräver nämligen olika behörigheter, men om du inte alls känner att du kan avgöra detta så är det bästa du kan göra att skaffa dig ett fullständigt A-kort, som då ger dig möjligheten att köra tung motorcykel men även allt under detta. Åldersgränsen för detta kort är dock 24 år, vilket gör att detta alternativ tyvärr inte är för alla vuxna människor.

Själva utbildningen och tillvägagångssättet för ett motorcykelkort skiljer sig inte nämnvärt ifrån hur det är att ta ett vanligt bilkörkort. Javisst, det är vissa övningar, moment och prov som skiljer sig, samt att själva körningen är klart annorlunda, men annars är likheterna relativt slående. Det viktigaste är dock att ge sig den och verkligen fokusera under den period du övningskör och pluggar teori, om du ska ha en så god chans som möjligt att passera med godkänt resultat.

Om du är ung och redan nu strävar efter att i framtiden skaffa dig ett mc kort så rekommenderar vi att göra detta i samband med att du bestämmer dig för att ta ett vanligt bilkörkort. Anledningen är helt enkelt att det finns mycket att vinna på detta, då det finns mycket av det som du kommer lära dig under körkortsutbildningen som du enkelt kommer att kunna applicera på din motorcykelkortsutbildning. Det blir således enklare att ta det ena efter det andra, än att börja om helt på ny kula några år senare och därför också billigare.